Direktlänk till inlägg 14 juni 2014

Underbar Citron och timjan doftande kyckling med potatissallas och basilikacreme

Av Linda - 14 juni 2014 23:00

Skall du ha många gäster hemma och inte vet vad du skall bjuda på med ljuvliga dofter och smaker? Då är detta recept du söker! Given succe!


Citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé med potatis- och sparrissallad


Portioner: 10 st.


2 citroner
3 vitlöksklyftor

1 msk flytande honung

1 dl olivolja

1 msk hackad, färsk timjan

1 kg kycklingfilé

2 msk smör eller margarin

salt och svartpeppar

 

Potatis- och sparrissallad


1 1/2 kg tvättade halverade små färskpotatisar

20 gröna sparrisar

125 g salladslök
75 g sockerärtor

500 g cocktailmozzarella/fetaost

1 1/2 dl olivolja

4 msk färskpressad citronsaft

salt och peppar

Citronzest


Så här gör du

  1. Riv av det yttersta skalet på citronerna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda citronrasp, vitlök, honung, olivolja och timjan. Lägg kycklingen i en dubbel plastpåse, häll i marinaden och blanda ordentligt. Lägg i kylen över natten.
  2. Sätt ugnen på 125°C.
  3. Bryn kycklingfiléerna i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen. Stek tills innertemperaturen är 72°C.
  4. Sallad: Koka potatisen i saltat vatten.
  5. Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisen och dela dem i halvor. Koka dem i saltat vatten i 2-3 minuter, beroende på tjocklek. Spola dem kalla. Strimla salladslöken fint. Häll av mozzarellan.
  6. Blanda potatis, sparris och mozzarella med citronsaft och olivolja, smaksätt med salt och peppar.
  7. Skiva kycklingfiléerna.
  8. Servera med potatis- och sparrissalladen samt Basilikacrème.

Basilikacrème


Portioner: 10 st.

1 kruka basilika

2 äggulor

3 msk dijonsenap

2 tsk rödvinsvinäger

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

3 dl rapsolja

1/2 dl olivolja


Så här gör du

  1. Plocka basilikabladen i en matberedare, tillsätt äggulor, senap, vinäger, salt och peppar. Mixa ca 20 sekunder.
  2. Tillsätt oljan sakta till ägguleblandningen under maskinens gång.
  3. Serveras!

     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 8 januari 2015 04:21


Queeninmykitchen slår sig ihop med Idas_lchf och flyttar till Tallriksmodeller.blogg.se! Här bjuds på ett bredare utbud med mycket vackra och inspirerande bilder!   Välkomna!   http://tallriksmodeller.blogg.se         ...

Av Linda - 27 juni 2014 19:30


Sista ledningsgruppen innan jag slutar på denna arbetsplatsen. Klart jag tar med fika som blev en superenkel, luftig och fantastiskt god tårta!   Tårtbotten - Lika delar   Till en form på 15 cm i diameter behövs 2 stora ägg + 1 tsk bakpulver ...

Av Linda - 26 juni 2014 19:00

Snart börjar ett nytt kapitel i mitt liv med ett nytt arbete. Nu är det snart semester med. Ska bli underbart! Alla mina närmsta kollegor kommer idag vara samlade och då tänkte jag fixa lite fika. Jag vill ju inte att dem skall glömma av mig direkt...

Av Linda - 24 juni 2014 22:23


Idag var det dags för barnens önskemål. Jag vad blir det då för kulinarisk höjdpunkt?! Stekt falukorv med potatismos... Ja sagt och gjort så fick det bli! Men för min skull blev det även en ljuvlig pepparrotssås med senap.   Såsen kommer jag fö...

Av Linda - 24 juni 2014 22:10


Här kommer ett ljuvligt recept på jordgubbssylt! Frys in sommaren och ta fram en regnig höstdag och njuut!   Rårörd jordgubbssylt1 kg jordgubbar0,5 dl vatten1 påse fryspulver2-3 dl strösocker2 msk vaniljsockerGör så här:Kör jordgubbarna och vatte...

Presentation

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

  • Clina Svenskon
  • Emmas matblogg
  • Fika med Pluttan
  • Glimten i grytan
  • Gourmetmorsan
  • Jennys matblogg
  • Kaksmulan
  • Kryddburken
  • Landleys Kök
  • Linnéas Skafferi
  • Mat Mått
  • Matildas kafferep
  • Mia Öhrn
  • Söta Saker
  • hittarecept.se