Direktlänk till inlägg 24 juni 2014
Här kommer ett ljuvligt recept på jordgubbssylt! Frys in sommaren och ta fram en regnig höstdag och njuut!
Rårörd jordgubbssylt
1 kg jordgubbar
0,5 dl vatten
1 påse fryspulver
2-3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
Gör så här:
Kör jordgubbarna och vatten i en mixer/matberedare. Kör så länge tills du är nöjd med konsistensen, barnen här gillar sylt utan stora bitar så här blir den "slät". Tillsätt fryspulver och strösocker och mixa/blanda ytterligare några varv. Sedan är det bara att hälla upp på burkar eller i fryspåsar. I kylen håller sig sylten ca 1 vecka. Jag sparar en burk framme och resten in i frysen för behov.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|