Direktlänk till inlägg 17 juni 2014
Ja det är ju dumt att göra något 2 gånger! Därför måste jag testa något nytt igen! Min syster föreslog Pavlova. Nja svarade jag. Det är nog ingen hit... Sen dagen efter sitter jag och bläddrar i en restaurangtidning och får se ett recept på en Pavlova tårta som verkligen såg ljuvlig ut. Jo men va f.. Jag testar det!
Ja nu fick jag ju bokstavligen äta upp mitt nej det är nog ingen hit... Detta var som en komplett dröm! En ny favorittårta kan jag ju lungt säga!!
Pavalovatårta med limecurd och bär
4 äggvitor
2 ½ dl socker
½ krm salt
1 msk vaniljsocker
1 msk maizena mjöl
2 tsk citronsaft
Smör till pensling
4 dl grädde
1 dl Robertson´s lime curd
Färska bär
Värm ugnen till 250 grader
Vispa äggvitor och tillsätt socker lite i taget.
Tillsätt salt, maizena, vaniljsocker och citronsaft.
Pensla springform med löstagbar kant.
Häll i smeten och ställ in i ugnen.
Vrid ner gradantalet till 125 grader och grädda i 1 ½ timma.
Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen och marängen är kall. Tar du ut den blir marängen utan hård skorpa. Vilket jag gjorde.
Vispa grädden och blanda i curden.
Bred grädden över kakan och dekorera med bär.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|