Direktlänk till inlägg 13 juni 2014
Min syster som kör LCHF stenhårt berättade om något häftigt hon sett. Micrad brieost som skulle bli som typ ostbågar.
Hon har ju alltid brieost hemma numera så vi testade. Dessvärre smälte allt ut och blev bara en platt smält sörja.
Men så lätt gav vi inte upp. Vi började googla för att konstatera vad vi gjorde fel!? Det skulle ju vara så lätt...
Då fick vi läst att alla brieostsorter inte fungerar. En brie som tydligen alltid fungerade är Lidl:s guldiga. Men nu handlar ju inte jag på Lidl av flera olika orsaker så det hade jag ingen lust med. Klart någon mer sort måste funka!? Jag åkte till "min" välfyllda Ica och tog ett par sorters brie. Så nu kan jag kontatera att även Ica har en fungerande sort och det är President brie men den lilla trekanten. Den stora fungerade inte heller.
Tag bort kanterna och skärde osten i små bitar och in i micron på högsta volym 1-2 min.
De reste sig blev bubbliga och krispiga! Det rekomenderades även att rulla dem i olika kryddor. Jag testade det med, men föll skarpt för de naturella boffarna.
Pizzarullar går ju oxå alltid hem
1 smördegsplatta
Chilisås
Sweet chilisås
Riven ost
Torkad organo
Rökt skinka - strimlad
Bred ut chilisåserna, bred över osten och skinkan. Krydda och rulla ihop.
Skiva skivor och lägg på bakplåtsklädd plåt.
In i ugnen på 200 grader tills dem är gyllenbruna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|