Direktlänk till inlägg 17 maj 2014
Konfirmationstider.. Härligt! Här kommer 2 hallonmousse tårtor till en konfirmation.
120 g mörk choklad
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
smör till formen
Browniebotten:
Sätt ugnen på 175°C.
Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i vattenbad. Ta från värmen. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (för 8 bitar). Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på bottnen av formen. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
Hallonmousse
5 dl hallonpuré
1 dl socker
4 st gelatinblad
3.25 dl grädde
1 ask hallon, färska
Hallonmousse
Början med att blötlägga gelatinbladen.
Koka hälften av hallonpurén med sockret.
När det kokar tillsätter man gelatinet följt av andra hälften av hallonpurén.
Vispa grädden lätt och blanda försiktigt ner i puréblandningen.
Fyll moussen i en ring eller ett glas och frys sedan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|