Direktlänk till inlägg 11 maj 2014
Sitter och läser lite matbloggar och finner att rätt många är nu ute och plockar granskott till diverse saker. Jag fastnade för en granskotts sirap som skall vara gott till glass, pannkakor, fruktsallad och liknande.
Jag frös även in granskott till kommande tjälknöl som även rekommenderades i lagen.
Såhär gjorde jag min granskotts sirap:
1 näve granskott (Max 2-3 cm långa), en näve strösocker, grovt skivad citron. Varvas i samma lager tills du inte har mer granskott.
Förslut burken och låt stå i ett soligt fönster i 3 veckor. Sila sedan bort citron och granskott. Häll upp i ren torr och fin flaska eller burk redo för att servera!
Tjuvsmakade när det gått 3 dagar och kan bara instämma! Vilken fräsch smak! Skall bli jättespännande och smaka på ett klart exemplar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|