Direktlänk till inlägg 19 april 2014
Påsken 2014 blev då vi provade Vaktelägg. Söta små ägg som ser ut som någon knyckt ägg i en fågelholk i skogen. Kändes lite makabert att äte dem först måste jag nog säga! Smakmässigt - gott! Smakade som ägg i allmänhet ska smaka ;-)
Jag serverade dem pocherade till min rätt. Pocheringen blev perfekt!
Råraka med dillaioli, pocherade vaktelägg och laxros
6 mandelpotatisar
8 skivor rökt lax eller 24 st skalade räkor
8 vaktelägg
1,5 dl majonnäs
3 msk hackad dill
1 citron - skalet
½ citron - saften
1 vitlöksklyfta
salt
1 msk ättika
Skala och riv potatisarna grovt. Pressa ur vätskan och salta lätt. Forma till små cirklar och stek i smör, gärna på medelvärme så de blir genomstekta men inte brända. Stek på båda sidor.
Finhacka dillen och riv citronskal, blanda med majonnäsen. Pressa i citronsaften och en vitlöksklyfta. Salta och låt stå kallt en stund!
Pochera äggen. Koktid för vakteläggen är ca 1,5 – 2 min för att gulan ska bli perfekt krämig. Ta upp ägget med en hålslev.
Så här pocherar du äggen:
Koka upp vatten i en kastrull och ha i en msk ättika eller vinäger och en nypa salt. Detta behövs för att ägget ska koagulera snabbare och hålla ihop. Låt vattnet sjuda ordentligt men inte koka. Tips: Knäck ägget i en liten kopp så det är lätt att vända ner ägget.
Lägg en klick dillmajo på rårakan, dela ett vaktelägg och toppa med lax ros eller 3 räkor och en dill kvist eller liknande!
Ät och njuut!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|