Direktlänk till inlägg 6 april 2014
Fudge brownie
6 bitar
150 g mörk choklad
1 1/2 dl grädde
Flingsalt att strö över
150 g smör
2 3/4 dl socker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
Koka upp grädden och häll i hackad choklad. Rör tills allt smält. Låt stå i rumstemeratur tills tryffeln går att breda.
Sätt ugnen på 160 grader.
Smörj kanterna på en 20x20 cm form och täck botten med bakplåtspapper.
Smält smör och rör ner socker, kakao, salt och vaniljsocker.
Rör försiktigt i mjöl. Vänd sedan ner ett ägg i taget.
Häll smeten i formen och grädda 20-22 min.
Låt svalna. Tag ur kakan ur formen och tag bort bottenpappret.
Lägg kakan på ett fat och bred tryffeln över. Till sist strö lite flingsalt över.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|