Direktlänk till inlägg 29 mars 2014

Maten till 50-års kalaset

Av Linda - 29 mars 2014 10:00

Maten bestod av En egengjord pastrami av fläskfile och en kall örtmarinerad kycklingfile serverat med en pastasallad och en potatissallad.


Fläskpastrami med avokadosalsa


2 kg fläskfilé


1 dl salt

3 msk socker

1 liter vatten


2 msk grovkrossad svartpeppar

6 st smulade lagerblad

2 msk paprika pulver

1 msk cilipulver


6 st avokade

2 st spansk peppar frukt

1 gul lök

1 äpple

2 st salladslökar

1 msk honung

1 st citron saft och skal

1 st vitlöksklyfta

1 tsk salt

2 krm svartpeppar


Sätt ugnen på 125 grader. Putsa fileérna.

Koka upp vatten, salt och socker. Låt kallna! Lägg i köttet och låt rimma minst 30 min. Häll av lagen.

Rulla in fläskfilén i plast film till smällkarameller. Upprepa med aluminium folie.

Lägg fileerna i långpanna och stek mitt i ugnen 45-60 min. Innertemp ska visa 68 grader.

Tag av all folie och rulla köttet i kryddblandningen. Bryn dem torra i stekpanna och låt kallna.

Skiva köttet tunnt.


Lägg allt avokadokött i en skål. Mosa allt. 

Häll över citronsaft och skal.

Skala och kärna ur äpplet. Finhacka äpple, salladslök, gul lök, spansk peppar och vitlök.

Blanda ihop allt och smaka av med honung, salt och peppar.


 

Kall marinerad kyckling file


4 kycklingfileer

0,5 dl olja

0,5 dl balsam vinäger

1 msk flytande honung

1 krm svart peppar

1 pressad vitlöks klyfta

0,5 tsk torkad timjan eller 2 msk hackad färsk

0,5 tsk torkad oregano eller 2 msk hackad färsk

0,5 tsk torkad persilja eller 2 msk hackad färsk

0,5 tsk salt


Sätt ugnen på 175 grader.

Salta och peppra kyckling fileerna. Stek fileerna.

Lägg fileerna i en ugnsform och stek klart i ugnen ca 10 min. Kontrollera att kycklingen är klar.

Skiva kycklingen tunnt och blanda ihop marinadern och skeda över den över kycklingen.

Serveras antingen direkt eller låt stå över natten.


 

Pastasallad


Pasta skruvar

Olja

Salt, peppar, socker

Ruccola, basilika och persilja - hackad

Fetaost

Tomater


   

Potatissallad


Kokt färskpotatis

Grön färsk sparris

Röd lök

Rädisor

Sockerärtor


Olja

Senap

Balsam vinäger

Socker

Salt, perppar

Dill

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 8 januari 2015 04:21


Queeninmykitchen slår sig ihop med Idas_lchf och flyttar till Tallriksmodeller.blogg.se! Här bjuds på ett bredare utbud med mycket vackra och inspirerande bilder!   Välkomna!   http://tallriksmodeller.blogg.se         ...

Av Linda - 27 juni 2014 19:30


Sista ledningsgruppen innan jag slutar på denna arbetsplatsen. Klart jag tar med fika som blev en superenkel, luftig och fantastiskt god tårta!   Tårtbotten - Lika delar   Till en form på 15 cm i diameter behövs 2 stora ägg + 1 tsk bakpulver ...

Av Linda - 26 juni 2014 19:00

Snart börjar ett nytt kapitel i mitt liv med ett nytt arbete. Nu är det snart semester med. Ska bli underbart! Alla mina närmsta kollegor kommer idag vara samlade och då tänkte jag fixa lite fika. Jag vill ju inte att dem skall glömma av mig direkt...

Av Linda - 24 juni 2014 22:23


Idag var det dags för barnens önskemål. Jag vad blir det då för kulinarisk höjdpunkt?! Stekt falukorv med potatismos... Ja sagt och gjort så fick det bli! Men för min skull blev det även en ljuvlig pepparrotssås med senap.   Såsen kommer jag fö...

Av Linda - 24 juni 2014 22:10


Här kommer ett ljuvligt recept på jordgubbssylt! Frys in sommaren och ta fram en regnig höstdag och njuut!   Rårörd jordgubbssylt1 kg jordgubbar0,5 dl vatten1 påse fryspulver2-3 dl strösocker2 msk vaniljsockerGör så här:Kör jordgubbarna och vatte...

Presentation

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

  • Clina Svenskon
  • Emmas matblogg
  • Fika med Pluttan
  • Glimten i grytan
  • Gourmetmorsan
  • Jennys matblogg
  • Kaksmulan
  • Kryddburken
  • Landleys Kök
  • Linnéas Skafferi
  • Mat Mått
  • Matildas kafferep
  • Mia Öhrn
  • Söta Saker
  • hittarecept.se