Direktlänk till inlägg 29 mars 2014
Maken fyller gubbe - 40 år och minsta sonen fyller 10 år. Dags för 50 års kalas.
Med en del spex och kul blev det lite mat in emellan med. Jag avskyr att stå hela kvällen i köket när vi har gäster så nu fick det bli en kall buffé.
Maten kommer i inlägget efter. Här komme bilder på tårtorna. Det blev 1 hallonmousse tårta på brownie botten och en pinocciotårta fylld med grädde och persikor. Mmm
Brownietårta med hallonmousse
120 g mörk choklad
100 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
1 ½ msk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
1 pkt frysta hallon
1 dl gelesocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde - vispad
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält choklad och smör på låg värme. Tillsätt socker.
Tillsätt ägg ett i taget och rör.
Rör ner vaniljsocker och salt. Vänd till sist ner mjölet.
Häll i smord springform med bakplåtspapper i botten. Gräddas mitt i ugnen 25-30 min. Låt kallna helt.
Häll på en hallonmoussen.
Gör hallonmoussen enl. följande:
Mixa hallonen och passera genom fin sil. Koka upp hallon såsen och gelesockret.
Tag av ifrån värmen och rör ner vaniljsockret.
Rör ner hallonsåsen ner den svalnat och börjat stelna i vispad grädde.
Kyl minst 3 timmar.
Tag ur formen, garnera och servera.
Pinoccio tårta
3 äggulor
1 1/2 dl socker
5 msk mjölk
50 g smält smör
2 1/2 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
2 1/2 dl socker
100 g flagad mandel
3 dl grädde
500 g frukt
Vispa äggulor och socker poröst. Rör i resten och bred på bakplåtspapper i långpanna.
Vispa äggvitorna och tillsätt sockret. Bred marängen ovanpå botten. Strö över mandeln.
In i ugnen ca 20 min på 200 grader.
Låt svalna. Innan servering dela botten på hälften. Lägg ena botten på ett fat, bred grädde och strö frukten över. På med andra delen av botten. Ät och njuuuut!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||
31 |
|||||||||
|