Direktlänk till inlägg 14 mars 2014

Creme brulee med glass

Av Linda - 14 mars 2014 11:45

Har kvar lite hemmagjord vaniljglass i frysen. Då blir det efterrätt ikväll!


Jordgubbskrona fylld med vaniljglass serverat tillsammans med creme brulee och krossade kex


Creme Brulee

6-8 personer


Äggulor - 5 stycken

Strösocker - 60 gram (3/4 dl)

Mjölk - 1,75 dl

Vispgrädde - 3,75 dl

Vaniljstång - 1

Rörsocker - 1/2 dl

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna och placera i en kastrull tillsammans med mjölk & grädde. Låt koka upp & ställ blandningen åt sidan.

Ta en skål och vispa socker och äggulor poröst. Vänd försiktigt ner mjölkblandningen i i skålen. Låt blandningen stå minst en timme och dra till sig av vaniljsmaken. För bästa resultat får den gärna stå över natten i kylskåpet med plast på.

När blandningen stått till sig rör försiktigt runt med en visp för att få upp vaniljkornen. Fördela blandningen i portionsformar och grädda dem på 100 grader i ugnen tills smeten sätter sig. Vilket uppskattningsvis tar ungefär 60 minuter. Så här långt kan du förbereda desserten i förväg!

Bästa resultat uppnås om man tillagar desserten i vattenbad. Vill man använda ungstermometer ska kärntemperaturen i smeten vara 83 grader.

Strö över ett tunt lager med rörsocker och skaka av överflödigt socker och bränn försiktigt med en creme brulee brännare till sockret fått en gyllenbrun färg. Om man inte har en brännare kan man använda grillfunktionen på ugnen tills önskad yta uppnås.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 8 januari 2015 04:21


Queeninmykitchen slår sig ihop med Idas_lchf och flyttar till Tallriksmodeller.blogg.se! Här bjuds på ett bredare utbud med mycket vackra och inspirerande bilder!   Välkomna!   http://tallriksmodeller.blogg.se         ...

Av Linda - 27 juni 2014 19:30


Sista ledningsgruppen innan jag slutar på denna arbetsplatsen. Klart jag tar med fika som blev en superenkel, luftig och fantastiskt god tårta!   Tårtbotten - Lika delar   Till en form på 15 cm i diameter behövs 2 stora ägg + 1 tsk bakpulver ...

Av Linda - 26 juni 2014 19:00

Snart börjar ett nytt kapitel i mitt liv med ett nytt arbete. Nu är det snart semester med. Ska bli underbart! Alla mina närmsta kollegor kommer idag vara samlade och då tänkte jag fixa lite fika. Jag vill ju inte att dem skall glömma av mig direkt...

Av Linda - 24 juni 2014 22:23


Idag var det dags för barnens önskemål. Jag vad blir det då för kulinarisk höjdpunkt?! Stekt falukorv med potatismos... Ja sagt och gjort så fick det bli! Men för min skull blev det även en ljuvlig pepparrotssås med senap.   Såsen kommer jag fö...

Av Linda - 24 juni 2014 22:10


Här kommer ett ljuvligt recept på jordgubbssylt! Frys in sommaren och ta fram en regnig höstdag och njuut!   Rårörd jordgubbssylt1 kg jordgubbar0,5 dl vatten1 påse fryspulver2-3 dl strösocker2 msk vaniljsockerGör så här:Kör jordgubbarna och vatte...

Presentation

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

  • Clina Svenskon
  • Emmas matblogg
  • Fika med Pluttan
  • Glimten i grytan
  • Gourmetmorsan
  • Jennys matblogg
  • Kaksmulan
  • Kryddburken
  • Landleys Kök
  • Linnéas Skafferi
  • Mat Mått
  • Matildas kafferep
  • Mia Öhrn
  • Söta Saker
  • hittarecept.se