Direktlänk till inlägg 22 februari 2014

Chokladfondant

Av Linda - 22 februari 2014 20:45

Här kommer världens bästa recept på chokladfondant!!   


Chokladfondant


I mitten ska de vara krämiga och inte genomgräddade. Låt gärna chokladsmeten stå i formarna i kyl en dag i förväg. Du kan låta dem stå upp till 2–3 dagar i kyl innan du gräddar dem.


50 g smör
200 g mörk choklad
3 st äggulor + 3 äggvitor
4 msk strösocker


Smörj 6 cocotteformar väl. Du kan också använda engångsformar av aluminumfolie men då blir det fler än 6 stycken och gräddningstiden blir kortare.

Smält smöret, ta från vämen och tillsätt sedan chokladen i bitar. Rör tills chokladen smält. Vispa samman äggulorna med en gaffel och tillsätt dem.

Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng.

Blanda ner lite i chokladsmeten. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitan med stora luftiga tag. Fördela smeten i formarna. Täck och ställ i kyl några timmar eller längre. Det går också att grädda direkt.

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler längst ner när ugnen är varm. Grädda 8–12 minuter tills smeten rest sig och känns lite fast på ytan. Tiden beror på formarna och hur kalla de är från början. Servera genast med en klick vaniljglass eller kall lättvispad grädde.

Vill du stjälpa upp dem kan du klippa till remsor av bakplåtspapper, lägg dem i botten på formarna och låt ändarna hänga över kanten. Smörj även papperet och mjöla med vetemjöl.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 8 januari 2015 04:21


Queeninmykitchen slår sig ihop med Idas_lchf och flyttar till Tallriksmodeller.blogg.se! Här bjuds på ett bredare utbud med mycket vackra och inspirerande bilder!   Välkomna!   http://tallriksmodeller.blogg.se         ...

Av Linda - 27 juni 2014 19:30


Sista ledningsgruppen innan jag slutar på denna arbetsplatsen. Klart jag tar med fika som blev en superenkel, luftig och fantastiskt god tårta!   Tårtbotten - Lika delar   Till en form på 15 cm i diameter behövs 2 stora ägg + 1 tsk bakpulver ...

Av Linda - 26 juni 2014 19:00

Snart börjar ett nytt kapitel i mitt liv med ett nytt arbete. Nu är det snart semester med. Ska bli underbart! Alla mina närmsta kollegor kommer idag vara samlade och då tänkte jag fixa lite fika. Jag vill ju inte att dem skall glömma av mig direkt...

Av Linda - 24 juni 2014 22:23


Idag var det dags för barnens önskemål. Jag vad blir det då för kulinarisk höjdpunkt?! Stekt falukorv med potatismos... Ja sagt och gjort så fick det bli! Men för min skull blev det även en ljuvlig pepparrotssås med senap.   Såsen kommer jag fö...

Av Linda - 24 juni 2014 22:10


Här kommer ett ljuvligt recept på jordgubbssylt! Frys in sommaren och ta fram en regnig höstdag och njuut!   Rårörd jordgubbssylt1 kg jordgubbar0,5 dl vatten1 påse fryspulver2-3 dl strösocker2 msk vaniljsockerGör så här:Kör jordgubbarna och vatte...

Presentation

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

  • Clina Svenskon
  • Emmas matblogg
  • Fika med Pluttan
  • Glimten i grytan
  • Gourmetmorsan
  • Jennys matblogg
  • Kaksmulan
  • Kryddburken
  • Landleys Kök
  • Linnéas Skafferi
  • Mat Mått
  • Matildas kafferep
  • Mia Öhrn
  • Söta Saker
  • hittarecept.se