Direktlänk till inlägg 13 februari 2014
Idag hade min lokala fiskhandlare bra pris på torsk. Så Kokt torsk med äggsås får det bli.
Pommes Anna
800gstora potatisar (bintje)
200g smör
salt peppar
Fortsätt så tills potatisen är slut eller formen full. Lägg ett lock eller liknande över och en tyngd som press.
Sätt in i ugnen i 225 grader i 20 minuter och låt kakan bakas längst ner. Sänk sedan temperaturen till 125 grader och sätt in fisken över.
Servera den nygräddade pommes Anna som en tårtbit.
Koka fisken enligt följande:
Lägg lämpliga fiskbitar i en smord ugnsform.
Häll över 1 del vatten och 1 del mjölk blandat med 1 tsk salt. Upprepa andelarna tills vätskan täcker fisken.
Klipp ut ett smörpapper och lägg över som ett lock.
In i ugen på 125 grqder tills fisken visar 51 grader.
Smält smör i en kastrull.
Pudra över mjöl och späd med gräddmjölk. och sjud upp. Smaksätt med salt och vitpeppar. Lägg sist i hackade kokta krämiga ägg.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||||
|