Direktlänk till inlägg 3 februari 2014

Baconlindad nötlimpa, kokt potatis, hemrörda lingon, picklad rödlök och timjangräddsås

Av Linda - 3 februari 2014 00:02

Kom hem ifrån affären med 500 g köttfärs. Jag använder alltid nötfärs av olika anledningar. Jag anser inte att det blir torrt som många kan tycka. Det är en bättre smak på nötfärs än blandfärs.
Men hur som helst - vad skall det bli av det idag?
Köttfärs är en underbar och mångsidig matvara! Tänk, tänk, tänk!
Jo det var väldigt länge sedan vi hade köttfärslimpa! Det får det givetvis bli! Alla i familjen blir nöjda och glada. Det är ju alltid en bonus när inte någon av barnen rynkar på näsan..

Menyn blev:
Baconbakade nötlimpa, kokt potatis, hemrörda lingon, picklad rödlök serverat med en timjan gräddsås.


 

Köttfärslimpa

500 g färs
1 gul lök, finhackad
2 msk kalvfond
1 ägg
½ dl grädde
salt och peppar
1 pkt bacon

Picklad rödlök

1 st. rödlök i skivor
1 del ättika
2 delar socker
2-3 delar vatten beroende på hur syrligt du vill ha det


Kokt potatis


Hemrörda lingon

1 dl lingon
1 msk strösocker


Sås

1 ½ dl grädde
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 nypa strösocker
1 msk smör

1 tsk timjan torkad el. 1 msk färsk
Salt och peppar efter smak
Toppredning av vetemjöl och vatten

Tag fram en avlång brödform och klä insidan med baconskivor.
Lägg i färssmeten och in i ugnen på 175 grader tills färsen når en mitttemperatur på 70 grader.

Skiva rödlöken och blanda ihop lagen och häll över löken. Låt stå och dra.

Koka under tiden potatisen och såsen.
Koka upp grädde, vatten, fond och kryddor och reducera. Red av såsen med toppredningen och lägg i en klick smör för glansen. Smaka av.


Rårör ihop lingon och socker.


Servera och njuuut!   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 8 januari 2015 04:21


Queeninmykitchen slår sig ihop med Idas_lchf och flyttar till Tallriksmodeller.blogg.se! Här bjuds på ett bredare utbud med mycket vackra och inspirerande bilder!   Välkomna!   http://tallriksmodeller.blogg.se         ...

Av Linda - 27 juni 2014 19:30


Sista ledningsgruppen innan jag slutar på denna arbetsplatsen. Klart jag tar med fika som blev en superenkel, luftig och fantastiskt god tårta!   Tårtbotten - Lika delar   Till en form på 15 cm i diameter behövs 2 stora ägg + 1 tsk bakpulver ...

Av Linda - 26 juni 2014 19:00

Snart börjar ett nytt kapitel i mitt liv med ett nytt arbete. Nu är det snart semester med. Ska bli underbart! Alla mina närmsta kollegor kommer idag vara samlade och då tänkte jag fixa lite fika. Jag vill ju inte att dem skall glömma av mig direkt...

Av Linda - 24 juni 2014 22:23


Idag var det dags för barnens önskemål. Jag vad blir det då för kulinarisk höjdpunkt?! Stekt falukorv med potatismos... Ja sagt och gjort så fick det bli! Men för min skull blev det även en ljuvlig pepparrotssås med senap.   Såsen kommer jag fö...

Av Linda - 24 juni 2014 22:10


Här kommer ett ljuvligt recept på jordgubbssylt! Frys in sommaren och ta fram en regnig höstdag och njuut!   Rårörd jordgubbssylt1 kg jordgubbar0,5 dl vatten1 påse fryspulver2-3 dl strösocker2 msk vaniljsockerGör så här:Kör jordgubbarna och vatte...

Presentation

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

  • Clina Svenskon
  • Emmas matblogg
  • Fika med Pluttan
  • Glimten i grytan
  • Gourmetmorsan
  • Jennys matblogg
  • Kaksmulan
  • Kryddburken
  • Landleys Kök
  • Linnéas Skafferi
  • Mat Mått
  • Matildas kafferep
  • Mia Öhrn
  • Söta Saker
  • hittarecept.se