Direktlänk till inlägg 3 februari 2014
Kom hem ifrån affären med 500 g köttfärs. Jag använder alltid nötfärs av olika anledningar. Jag anser inte att det blir torrt som många kan tycka. Det är en bättre smak på nötfärs än blandfärs.
Men hur som helst - vad skall det bli av det idag?
Köttfärs är en underbar och mångsidig matvara! Tänk, tänk, tänk!
Jo det var väldigt länge sedan vi hade köttfärslimpa! Det får det givetvis bli! Alla i familjen blir nöjda och glada. Det är ju alltid en bonus när inte någon av barnen rynkar på näsan..
Menyn blev:
Baconbakade nötlimpa, kokt potatis, hemrörda lingon, picklad rödlök serverat med en timjan gräddsås.
Köttfärslimpa
500 g färs
1 gul lök, finhackad
2 msk kalvfond
1 ägg
½ dl grädde
salt och peppar
1 pkt bacon
Picklad rödlök
1 st. rödlök i skivor
1 del ättika
2 delar socker
2-3 delar vatten beroende på hur syrligt du vill ha det
Kokt potatis
Hemrörda lingon
1 dl lingon
1 msk strösocker
Sås
1 ½ dl grädde
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 nypa strösocker
1 msk smör
1 tsk timjan torkad el. 1 msk färsk
Salt och peppar efter smak
Toppredning av vetemjöl och vatten
Tag fram en avlång brödform och klä insidan med baconskivor.
Lägg i färssmeten och in i ugnen på 175 grader tills färsen når en mitttemperatur på 70 grader.
Skiva rödlöken och blanda ihop lagen och häll över löken. Låt stå och dra.
Koka under tiden potatisen och såsen.
Koka upp grädde, vatten, fond och kryddor och reducera. Red av såsen med toppredningen och lägg i en klick smör för glansen. Smaka av.
Rårör ihop lingon och socker.
Servera och njuuut!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||||
|