Senaste inläggen
Idag har det pratats om en ljuvlig kaka i fikarummet som serverades i fredag. Alla som satt i fikarummet idag ville gärna ha receptet. Likaså jag! Klart jag måste prova Karins kaka som alla berömde!
Jag kan säga att den var väl värd sitt beröm!
Brownie med kokos kola
Brownie botten:
4 ägg
6 dl socker
150 g smör
3 dl mjöl
6 msk kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
Kokosola toppingen:
50 g smör
1 dl socker
3/4 dl grädde
1/2 dl sirap
100 g kokos
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt rästen och rör. Gräddas i smord form i ca 20 min på 200 grader.
Koka kokoskolan och häll över hela kakan. In i ugnen igen och grädda ca. 5 minuter till.
Låt svalan och skär upp mumsbitar till rutor.
Lägg in valfria delade grönsaker och potatis i en ugnsform och blanda med lite olja och kryddor.
Rosta i ugnen på 200 grader 30-40 min.
Tag ut och salta! Såå gott!
Jag tog potatis, rödbetor, morötter, blomkål och broccoli.
Serverades till en grillad fläskfilen och hemslungad dill aioli. Jag vill inte ha min majonnäs så tjock till sås så jag spädde ut den med lite vatten.
Testade en ny grej idag. Helt klart en ny favorit!!! Ni måste testa Blomkåls tzatziki!
Jag ungnsrostade potatis. När dem var färdiga blandade jag dem med en mixad örtolja på frysta örter där persila blev bas.
Till detta grillade jag kött och serverade med en blomkåls tzatziki gjord på rysk yoghurt, vitlök, salt, peppar och grovriven blomkål.
Som pricken över i strimlade jag rå rödbeta i min nya grönsakssvarv som jag älskar!!
Tack älskade syster med familj för vår nya kaffemasskin - Tassimo!
Vi älskade frukost innan men nu är den om möjligt ännu bättre!
Fudge brownie
6 bitar
150 g mörk choklad
1 1/2 dl grädde
Flingsalt att strö över
150 g smör
2 3/4 dl socker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
Koka upp grädden och häll i hackad choklad. Rör tills allt smält. Låt stå i rumstemeratur tills tryffeln går att breda.
Sätt ugnen på 160 grader.
Smörj kanterna på en 20x20 cm form och täck botten med bakplåtspapper.
Smält smör och rör ner socker, kakao, salt och vaniljsocker.
Rör försiktigt i mjöl. Vänd sedan ner ett ägg i taget.
Häll smeten i formen och grädda 20-22 min.
Låt svalna. Tag ur kakan ur formen och tag bort bottenpappret.
Lägg kakan på ett fat och bred tryffeln över. Till sist strö lite flingsalt över.
Jag hällde upp hallon i en ungsform.
Pudrade över socker, vaniljsocker och lite potatismjöl.
Sen mixade jag ihop smör, mjöl, kokos, havregryn och socker som jag la ovanpå hallonen.
In i ugnen på 180 grader ca 30 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|