Senaste inläggen

Av Linda - 15 april 2014 20:15

Idag har det pratats om en ljuvlig kaka i fikarummet som serverades i fredag. Alla som satt i fikarummet idag ville gärna ha receptet. Likaså jag! Klart jag måste prova Karins kaka som alla berömde!

Jag kan säga att den var väl värd sitt beröm!


Brownie med kokos kola


Brownie botten:

4 ägg

6 dl socker

150 g smör

3 dl mjöl

6 msk kakao

2 krm salt

2 tsk vaniljsocker


Kokosola toppingen:

50 g smör

1 dl socker

3/4 dl grädde

1/2 dl sirap

100 g kokos


Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt rästen och rör. Gräddas i smord form i ca 20 min på 200 grader.
Koka kokoskolan och häll över hela kakan. In i ugnen igen och grädda ca. 5 minuter till.

Låt svalan och  skär upp mumsbitar till rutor. 


 

Av Linda - 14 april 2014 21:00

Lägg in valfria delade grönsaker och potatis i en ugnsform och blanda med lite olja och kryddor.

Rosta i ugnen på 200 grader 30-40 min.

Tag ut och salta! Såå gott!

Jag tog potatis, rödbetor, morötter, blomkål och broccoli. 


Serverades till en grillad fläskfilen och hemslungad dill aioli. Jag vill inte ha min majonnäs så tjock till sås så jag spädde ut den med lite vatten.


 


Av Linda - 13 april 2014 17:45

Testade en ny grej idag. Helt klart en ny favorit!!! Ni måste testa Blomkåls tzatziki!


Jag ungnsrostade potatis. När dem var färdiga blandade jag dem med en mixad örtolja på frysta örter där persila blev bas.

Till detta grillade jag kött och serverade med en blomkåls tzatziki gjord på rysk yoghurt, vitlök, salt, peppar och grovriven blomkål.

Som pricken över i strimlade jag rå rödbeta i min nya grönsakssvarv som jag älskar!!


 

Av Linda - 12 april 2014 10:15

Tack älskade syster med familj för vår nya kaffemasskin - Tassimo!

Vi älskade frukost innan men nu är den om möjligt ännu bättre!

   

Av Linda - 6 april 2014 19:00

Fudge brownie


6 bitar


150 g mörk choklad

1 1/2 dl grädde

Flingsalt att strö över


150 g smör

2 3/4 dl socker

1 1/2 dl kakao

1/2 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

1 dl vetemjöl


Koka upp grädden och häll i hackad choklad. Rör tills allt smält. Låt stå i rumstemeratur tills tryffeln går att breda.

Sätt ugnen på 160 grader.

Smörj kanterna på en 20x20 cm form och täck botten med bakplåtspapper.

Smält smör och rör ner socker, kakao, salt och vaniljsocker.

Rör försiktigt i mjöl. Vänd sedan ner ett ägg i taget.

Häll smeten i formen och grädda 20-22 min.

Låt svalna. Tag ur kakan ur formen och tag bort bottenpappret.

Lägg kakan på ett fat och bred tryffeln över. Till sist strö lite flingsalt över.


   

Av Linda - 5 april 2014 12:45


Omelett fylld med champinjonstuvning och toppad med salladslök och baconcrisp

   

Av Linda - 4 april 2014 21:15

Fredags tacos! Mmmm


Dagen efter rester blev en läcker taco lasange! :)

   

Av Linda - 2 april 2014 17:30

Jag hällde upp hallon i en ungsform.

Pudrade över socker, vaniljsocker och lite potatismjöl.

Sen mixade jag ihop smör, mjöl, kokos, havregryn och socker som jag la ovanpå hallonen.

In i ugnen på 180 grader ca 30 min.


 

Presentation

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

  • Clina Svenskon
  • Emmas matblogg
  • Fika med Pluttan
  • Glimten i grytan
  • Gourmetmorsan
  • Jennys matblogg
  • Kaksmulan
  • Kryddburken
  • Landleys Kök
  • Linnéas Skafferi
  • Mat Mått
  • Matildas kafferep
  • Mia Öhrn
  • Söta Saker
  • hittarecept.se